Ενημερωτικό Δελτίο
Συντακτική Ομάδα: Ιωάννης Διονυσιώτης, Φοίβη Ελευθεριάδου, Ανδρέας Μαυρογένης, Συμεών Τουρνής.

Το ΔΣ της ΕΕΜΜΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η συντακτική ομάδα του ενημερωτικού δελτίου της ΕΕΜΜΟ σας εύχονται καλή ακαδημαϊκή χρονιά.Νέα της ΕΕΜΜΟ

Το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΕΜΜΟ θα διεξαχθεί στις 5-7 Νοεμβρίου 2021 στην Αθήνα στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL υβριδικά. Ελπίζουμε έως τότε να έχει ελεγχθεί η πανδημία, ώστε να έχουν αρθεί πλήρως οι περιορισμοί και να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή φυσική παρουσία. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα στο: http://www.eemmo.gr/wp-content/uploads/2021/07/28th_EEMMO_Program.pdf

Στα πλαίσια του Πανελληνίου Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί καταστατική γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα την τροποποίηση του καταστατικού της Εταιρίας μας αναφορικά με τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκλογών διαδικτυακά σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Η φυσική παρουσία και συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη.

Η πρόσβαση σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με θέμα τα μεταβολικά νοσήματα των οστών είναι και πάλι διαθέσιμη μέσα από το site της ΕΕΜΜΟ για τα μέλη που δεν έχουν οικονομικές εκκρεμότητες.


Νέα από την Ελλάδα
Το Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΛΙΟΣ θα πραγματοποιηθεί στις 17-19 Σεπτεμβρίου 2021 στην Καλαμπάκα.

Νέα από τον κόσμο

Συνέδρια

Το συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Μεταβολισμού των Οστών (ASBMR 2021) θα πραγματοποιηθεί στο San Diego στις 1-4 Οκτωβρίου 2021.

Το προσεχές συνέδριο του IOF-ESCEO θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 24-27 Μαρτίου 2022.

Tο προσεχές συνέδριο του European Calcified Tissue Society (ECTS) θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι στις 7-10 Μαΐου 2022.

Σημαντικές ΔημοσιεύσειςΠροβάλλουμε τους Έλληνες ερευνητές


Οι τελευταίες ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις από Έλληνες ερευνητές που εργάζονται στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό στον χώρο του μεταβολισμού των οστών: