Ενημερωτικό Δελτίο
Συντακτική Ομάδα: Παναγιώτης Αναγνωστής, Αθανάσιος Αναστασιλάκης, Φοίβη Ελευθεριάδου,
Ανδρέας Μαυρογένης, Συμεών Τουρνής.
Νέα της ΕΕΜΜΟ

Πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΕΜΜΟ στην Καβάλα στις 3-5 Νοεμβρίου 2023 με παρουσία πολλών διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ομιλητών. Το συνέδριο παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 συνάδελφοι και κατά γενική ομολογία στέφθηκε με επιτυχία. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας και σας περιμένουμε και στις επόμενες εκδηλώσεις της Εταιρείας μας. Σύντομα θα είναι διαθέσιμες οι παρουσιάσεις στην ανανεωμένη ιστοσελίδα της ΕΕΜΜΟ.

Η Βιβλιογραφική Ενημέρωση της ΕΕΜΜΟ θα πραγματοποιηθεί στις 29-31 Μαρτίου 2024, στο Βόλο στο ξενοδοχείο Volos Palace.

Το Θερινό Σχολείο της ΕΕΜΜΟ θα πραγματοποιηθεί στις 27-30 Ιουνίου 2024, στην Καλαμάτα στο ξενοδοχείο Elite City.
Το περιοδικό Οστούν συνεχίζει την έκδοση με ενδιαφέρντα άρθρα, κυρίως ανασκοπήσεις και περιπτώσεις (κουΐζ). Έχει εγκριθεί και έχει λάβει από την αρμόδια επιτροπή του ΚΕΣΥ εθνική αναγνώριση, το οποίο σημαίνει μοριοδότηση των συγγραφέων για τα δημοσιευμένα άρθρα τους στο περιοδικό. Είναι υποχρέωσή μας στην ΕΕΜΜΟ να υποστηρίξουμε την έκδοση του περιοδικού με την υποβολή άρθρων για δημοσίευση, καθώς και ιατρικό καθήκον να συμβάλλουμε στη μετάδοση ιατρικής γνώσης, πληροφοριών και απόψεων για τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση. Οι εκδόσεις του περιοδικού Οστούν είναι διαθέσιμες στην ανανεωμένη ιστοσελίδα της ΕΕΜΜΟ.
Νέα από τον τόπο μας

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είναι πλέον απαραίτητη η προσκόμιση νοσοκομειακής γνωμάτευσης για τη συνταγογράφηση του Romosozumab (EVENITY) απλοποιώντας τη διαδικασία χορήγησης της συγκεκριμένης αγωγής σε ασθενείς με σοβαρού βαθμού οστεοπόρωση.
Επισυνάπτεται η σχετική απόφαση του ΕΟΦ (BI1A-43/26-09-2023).


Νέα από τον κόσμο

Διεθνή Συνέδρια

Σημαντικές Δημοσιεύσεις
10. Διαδοχικές θεραπείες για τη μακροχρόνια αντιμετώπιση της μετεμμηνοπαυσιακής οστεοπόρωσης.

Στηρίζουμε τους Έλληνες Ερευνητές