Ενημερωτικό Δελτίο
Συντακτική Ομάδα: Παναγιώτης Αναγνωστής, Ιωάννης Διονυσιώτης, Φοίβη Ελευθεριάδου,
Ανδρέας Μαυρογένης, Συμεών Τουρνής.

Το ΔΣ της ΕΕΜΜΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η συντακτική ομάδα του ενημερωτικού δελτίου της ΕΕΜΜΟ σας εύχονται καλό και επικοδομητικό φθινόπωρο και χειμώνα.Νέα της ΕΕΜΜΟ

Το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΕΜΜΟ θα διεξαχθεί στις 5-7 Νοεμβρίου 2021 υβριδικά στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL. Ελπίζουμε έως τότε να έχει ελεγχθεί η πανδημία, ώστε να έχουν αρθεί πλήρως οι περιορισμοί και να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή φυσική παρουσία. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα στο: http://www.eemmo.gr/wp-content/uploads/2021/07/28th_EEMMO_Program.pdf

Στα πλαίσια του Πανελληνίου Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη καταστατική γενική συνέλευση την Παρασκευή 5/11 στις 8:00π.μ. και επί μη απαρτίας, το Σάββατο 6/11 στις 14:30 μμ. στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Divani Caravel. Μοναδικό θέμα θα είναι η τροποποίηση του καταστατικού της Εταιρίας μας αναφορικά με τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκλογών διαδικτυακά σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Η φυσική παρουσία και συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη.

Η πρόσβαση σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με θέμα τα μεταβολικά νοσήματα των οστών είναι και πάλι διαθέσιμη μέσα από το site της ΕΕΜΜΟ για τα μέλη που δεν έχουν οικονομικές εκκρεμότητες.

Νέα από την Ελλάδα
Το Επιστημονικό Σεμινάριο του ΕΛΙΟΣ με θέμα "Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις των συνεδρίων IOF-ESCEO 2021/ASBMR 2021/ECTS 2021" θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 4 & 5 Δεκεμβρίου 2021 στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace Hotel.Πρόγραμμα. Από το Φεβρουάριο του 2019 βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα «Υπηρεσία Ελέγχου Καταγμάτων 2» (ΥΕΚ2) σε 5 ορθοπαιδικές κλινικές στην Ελλάδα. Ο σκοπός του προγράμματος είναι η δευτερογενής πρόληψη καταγμάτων. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου 2022. Καταρτίσθηκε και καθοδηγείται από την ΕΕΜΜΟ και χρηματοδοτείται εν μέρει και από την εταιρεία AMGEN. Με βάση αυτό το πρόγραμμα, η εταιρεία AMGEN οργάνωσε μία σχετική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού, η οποία περιελάμβανε ιστοσελίδα (www.geraosta.gr), διαφημιστική προβολή στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, σε περιοδικά, κλπ. Η διαφημιστική εκστρατεία έτυχε επιβράβευσης με το «Silver Healthcare Business Award 2021» στον τομέα «Integrated Marketing Communications (IMC)».
Την Δευτέρα 20-9-2021, κατά την τελετή απονομής του βραβείου προσεκλήθη και η ΕΕΜΜΟ, που εκπροσωπήθηκε από τον γενικό γραμματέα του ΔΣ, κύριο Χρήστο Κοσμίδη.
Νέα από τον κόσμο

Συνέδρια

Το προσεχές συνέδριο του IOF-ESCEO θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 24-27 Μαρτίου 2022.
Tο προσεχές συνέδριο του European Calcified Tissue Society (ECTS) θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι στις 7-10 Μαΐου 2022.

Σημαντικές ΔημοσιεύσειςΠροβάλλουμε τους Έλληνες ερευνητές


Οι τελευταίες ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις από Έλληνες ερευνητές που εργάζονται στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό στον χώρο του μεταβολισμού των οστών: