Ενημερωτικό Δελτίο
Συντακτική Ομάδα: Παναγιώτης Αναγνωστής, Αθανάσιος Αναστασιλάκης, Φοίβη Ελευθεριάδου,
Ανδρέας Μαυρογένης, Συμεών Τουρνής.
Νέα της ΕΕΜΜΟ

Η επιστημονική εκδήλωση της Βιβλιογραφικής Ενημέρωσης της ΕΕΜΜΟ θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, στις  17-19 Μαρτίου 2023, στο ξενοδοχείο “Grand Serai”. Σας περιμένουμε όλους στα Ιωάννινα.

Το Θερινό Σχολείο της ΕΕΜΜΟ θα πραγματοποιηθεί στην Ερέτρια, στο ξενοδοχείο “Eretria Hotel & Resort”, στις 8-11 Ιουνίου 2023.

To Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΕΜΜΟ θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, στο ξενοδοχείο “Lucy”, στις 3-5 Νοεμβρίου 2023.

Νέα από τον τόπο μας

Χορήγηση αναβολικών θεραπειών έναντι οστεοπόρωσης


Η χορήγηση όλων των αναβολικών παραγόντων για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης (τεριπαρατίδη και romosozumab) πραγματοποιείται πλέον αποκλειστικά από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Η διαδικασία έγκρισης παραμένει η ίδια (μέσω ΣΗΠΦ), ενώ πέρα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την αντίστοιχη έγκριση, απαιτείται και χειρόγραφη συνταγή.


Νέα από τον κόσμο

Προσεχή Συνέδρια


Ερευνητικές Συνεργασίες

Η Ε.Ε.Μ.Μ.Ο. εγκαινιάζει μια νέα ενότητα στο ενημερωτικό της δελτίο, στην οποία θα μπορούν να αναγράφονται διάφορες ιδέες/προσκλήσεις για διενέργεια πολυκεντρικών πανελλήνιων μελετών με συντονισμό ή υπό την αιγίδα της Ε.Ε.Μ.Μ.Ο., στις οποίες θα μπορούσαν να συνδράμουν με περιστατικά όσα μέλη της Εταιρείας ενδιαφέρονται και να συμμετέχουν έτσι στην όποια ερευνητική προσπάθεια, με δυνατότητα να συμπεριληφθούν στους συγγραφείς του άρθρου, που ενδεχομένως θα προκύψει.

Η ενότητα αυτή παρέχει τη δυνατότητα συλλογής δεδομένων/περιστατικών για σπάνιες κλινικές οντότητες ή ασυνήθιστες θεραπευτικές προσεγγίσεις, ο αριθμός των οποίων είναι μικρός ανά ιατρείο ή κλινική, αλλά μπορεί να αυξηθεί σημαντικά στα πλαίσια μιας συλλογικής προσπάθειας. Επίσης θα μπορούσε να βοηθήσει στην εύρεση ασθενών για την ολοκλήρωση πτυχιακής εργασίας ή διατριβής κάποιου από τα μέλη της Εταιρείας.

Παρακαλούνται όσοι έχουν ενδιαφέρον να το εκδηλώσουν αποστέλλοντας mail στο eemmo@otenet.gr, ώστε να συμπεριληφθεί η πρόταση τους στο επόμενο ενημερωτικό δελτίο.


Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Στηρίζουμε τους Έλληνες Ερευνητές