Ενημερωτικό Δελτίο
Συντακτική Ομάδα: Αθανάσιος Αναστασιλάκης, Συμεών Τουρνής, Ανδρέας Μαυρογένης

Το ΔΣ της ΕΕΜΜΟ

Σας εύχεται καλό καλοκαίρι.Νέα της ΕΕΜΜΟ

Η Η ΕΕΜΜΟ πραγματοποίησε συνολικά δέκα διαδικτυακές ομιλίες (live webinars) με θέματα που αφορούν στα μεταβολικά νοσήματα των οστών όπως:
1. Η Οστεοπόρωση με απλά λόγια στους καιρούς του COVID-19
2. Βιταμίνη D: μύθοι και πραγματικότητα
3. Θεραπεία Οστεοπόρωσης & οδοντιατρικά προβλήματα
4. Άσκηση, Διατροφή & Οστεοπόρωση
5. Πότε αλλάζουμε τη θεραπεία της οστεοπόρωσης – ο ρόλος της ακτινογραφίας
6. Παθήσεις θυρεοειδή & οστεοπόρωση
7. Σακχαρώδης διαβήτης και οστεοπόρωση
8. Οστεοπόρωση, μία χρόνια νόσος: Για πόσο διάστημα τη θεραπεύουμε;
9. Η οστεοαρθρίτιδα με απλά λόγια
10. Μύθοι και αλήθειες για τη χορήγηση του ασβεστίου στην καθημερινή κλινική πράξη

Όλες οι διαδικτυακές ομιλίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στο Facebook της ΕΕΜΜΟ.

Το Θερινό Σχολείο Γηριατρικής και Μεταβολισμού των Οστών που ήταν προγραμματισμένο για τις 11-14 Ιουνίου 2020 έχει επίσημα ακυρωθεί, καθώς δεν υπήρξε απόφαση της Πολιτείας ή των αρμοδίων φορέων σχετικά με μια ενδεχόμενη διεξαγωγή της εκδήλωσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, η ΕΕΜΜΟ σχεδιάζει, σε συνεργασία με το ΕΛΙΟΣ, να συνδιοργανώσει τις Φθινοπωρινές Ημέρες Οστεοπόρωσης στο ξενοδοχείο ATHOS Palace, στη Χαλκιδική, στις 3-6 Σεπτεμβρίου 2020 (https://www.facebook.com/www.eemmo.gr/). Ευελπιστούμε ότι θα είναι μια ιδιαίτερη εκδήλωση με σκοπό την εκπαίδευση, σε θεωρητικό και κλινικό επίπεδο, στα θέματα του μεταβολισμού των οστών από δύο εταιρείες με κοινό επιστημονικό προσανατολισμό, αλλά και κοινά μέλη. Ο βασικός άξονας στο επιστημονικό πρόγραμμα θα αφορά διαλέξεις και παρουσιάσεις-συζητήσεις κλινικών περιστατικών πάνω στην κοινή επιστημονική θεματολογία των δύο εταιρειών.

Το Πανελλήνιο συνέδριο της ΕΕΜΜΟ προγραμματίζεται να διεξαχθεί στις 6-8 Νοεμβρίου 2020 στα Ιωάννινα, στο ξενοδοχείο Du Lac. Μέχρι στιγμής ισχύει ο προγραμματισμός και ελπίζουμε να τηρηθεί άνευ απροόπτου.

Το δεύτερο τεύχος για το έτος 2020 του περιοδικού ΟΣΤΟΥΝ κυκλοφορεί με ενδιαφέρουσες πρωτότυπες εργασίες, ανασκοπήσεις και κουΐζ. Το περιοδικό είναι σε Online κυκλοφορία από την ανανεωμένη ιστοσελίδα της ΕΕΜΜΟ (http://www.eemmo.gr). Δείτε τα προηγούμενα τεύχη εδώ... , καθώς και τις οδηγίες για την υποβολή ενδιαφερουσών εργασιών για δημοσίευση στο περιοδικό εδώ...


Νέα από τον τόπο μας
Οι οδηγίες για επαγγελματίες υγείας και χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας όπως δίνονται από τον ΕΟΔΥ εδώ…

Νέα από τον κόσμο

Συνέδρια

Το συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Μεταβολισμού των Οστών (ASBMR) που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Σιάτλ των ΗΠΑ στις 11-14 Σεπτεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη για τα μέλη του ASBMR.

Σημαντικές ΔημοσιεύσειςΠροβάλλουμε τους Έλληνες ερευνητές